vrijdag 31 maart 2006

HondenUitlaatBewijs

Hondeneigenaren in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen kunnen een 'rijbewijs' halen voor hun viervoeter en daarmee de hondenbelasting ontlopen.

Op vrijwillige basis voor 25 euro kunnen de Oostenrijker een schriftelijk examen afleggen, met vragen als: ,,Als uw hond met zijn staart zwaait, is hij dan blij, opgewonden of verveeld?'' Daarna volgt een praktisch gedeelte, met een wandeling door de stad. De hondenbezitter moet laten zien dat hij zijn huisdier een muilkorf kan omdoen in het openbaar vervoer en zijn behendigheid tonen bij het oprapen van de uitwerpselen.

De beloning schuilt voor de 'geslaagde' hondenbezitter niet alleen in kwijtschelding van de hondenbelasting. Daarnaast krijgt hij enkele attenties, zoals gratis zakjes om de hondendrollen in te doen. ANP

Haha, grappig. Die zakjes mogen ze houden, maar kwijtschelding van de hondenbelasting is de moeite waard. Zeker als je nagaat dat de opbrengst van de hondenbelasting gebruikt wordt om tekorten in de gemeentelijke begroting te op te vullen.

2 opmerkingen:

Het leven van opa Jan zei

inderdaad kwijtschelding van die belastin is prettig, zou alleen wel eens willen weten hoeveel goede antwoorden er zijn op het kwispelen van een staart

Anoniem zei

Dat zou een leuk idee zijn voor ..als ze dat ook hier in zouden voeren...scheelt toch weer een hoop geld.